Het verhaal achter mijn blog

Christoffel berg Curaçao

Ik blog nu al een tijdje, maar ik heb mezelf volgens mij nog niet eerder echt voorgesteld. Bij deze een interview met mij!

Natuurgebied Maryland, Amerika

Wie ben je en waar woon je?

Mijn naam is Lisanne en ik ben een Zeeuwse Utrechter die in Rotterdam is geboren en sinds een paar jaar in Den Haag woont. Ik vind het heerlijk dat ik hier binnen 10 minuten op het strand sta en dat ik nog wel in een (voor Nederlandse begrippen) grote stad woon.

Waarom ben je een blog begonnen?

Ik heb altijd van schrijven gehouden en ik ben in het verleden al een paar keer begonnen met een blog. Maar op de een of andere manier is het er nooit van gekomen om er echt serieus iets mee te doen en zijn ze een langzame, virtuele dood gestorven. In 2017 heb ik een nieuwe poging gewaagd en ben ik met het reisblog In case you’re wandering begonnen.

Toen ik begin 2018 een paar maanden met een burn-out thuis zat en mij geadviseerd werd om dingen te doen waar ik energie van krijg en waar ik gelukkig van word, ben ik fanatieker aan het bloggen en Instagram-en geslagen. En het heeft nog steeds een positief effect om mijn energielevel en gemoedstoestand, dus ik zou het iedereen aan kunnen raden!

Waarover blog je?

Ik doe niets liever dan nieuwe steden en landen ontdekken en ik ga dan ook graag op vakantie. Ik hou ook veel van schrijven, onderzoeken en redigeren. Daarom ben ik een reisblog begonnen. Ik wil mensen inspireren voor hun volgende reisje naar het buitenland.

Ik hou ervan om zelf mijn reis samen te stellen in plaats van een reisbureau in te schakelen, hoewel ik dat ook soms doe hoor, lekker makkelijk! Maar meestal zit ik uren achter mijn laptop om de reis zo goedkoop mogelijk en helemaal op mijn lijf geschreven te maken. Zo weet ik vaak de beste deals te scoren waardoor ik weer geld over hou voor een volgende trip!

Waar komt de naam In Case You’re Wandering vandaan?

De naam van mijn blog is een woordspeling op de zin: “in case you are wondering” wat zoveel betekent als: mocht je het je afvragen.Wandering” betekent dwalen, en dat is wat ik het liefste doe in het buitenland. Zo min mogelijk plannen of vastleggen op een dag en gewoon zien waar de bestemming me heen leidt.

Alleen of samen op reis?

Hier heb ik eigenlijk geen eenduidig antwoord op. Ik vind het allebei ontzettend leuk. Alleen op reis heb ik alle vrijheid om mijn eigen tijd in te delen en te beslissen waar ik die dag heen ga of hoelang ik uitslaap. Ik hoef met niemand rekening te houden.

Maar samen op reis is natuurlijk wel gezelliger. Je hebt de hele tijd een maatje en je deelt de leuke en minder leuke momenten op reis. Een combinatie is voor mij dus ideaal. Wat ik dan ook geregeld doe, is een goede vriendin in Amerika opzoeken en er dan ook een weekje alleen op uit gaan als zij aan het werk is. Best of both worlds!

Wat vind je niet leuk aan reizen?

Het wachten op het vliegveld mogen ze van mij afschaffen. Ik neem daarom ook graag de trein als ik in een land nog een binnenlandse reis moet maken en ik er de tijd voor heb. En binnen Europa reis je gelukkig makkelijk met de trein van het ene naar het andere land.

Oh en andere toeristen, daar kan ik me soms ook aan ergeren. Vooral als ze zich zo toeristisch gedragen, als je begrijpt wat ik bedoel! Maar ook juist als ze te hard proberen om zich niet toeristisch te gedragen. Schaam je er niet voor om toerist te zijn, maar houdt ook rekening met de bewoners van een land en sta niet in de weg.

Zon- of sneeuwvakantie? Oftewel: playa of piste?

Mambo Beach Curaçao

Overduidelijk de zon! Hoewel ik sneeuw echt supermooi vind en ik het heerlijk vind om in een dik pak sneeuw te wandelen, gaat er voor mij niks boven de zon! Bovendien hou ik erg van het strand en zeilen en dat doe ik toch net iets liever met +20 graden. Ik kies dus eerder voor een tropische bestemming dan voor wintersport (dat heb ik zelfs nog nooit gedaan).

Aan de andere kant ben ik wel een enorme kerstfan en is een witte kerst een droom die uitkomt. Laat ik een compromis sluiten en zeggen dat ik 11 maanden van het jaar voor playa kies en de decembermaand me het liefst onderdompel in een wit kerstlandschap.

Wat is de meest indrukwekkende bestemming waar je tot nu toe geweest bent?

verlaten highway in Amerika

Dat is voor mij zonder twijfel de westkust van Amerika. Ik heb in 2015 een onwijs toffe roadtrip gemaakt met een vriendin en we vielen echt van de ene in de andere verbazing wat betreft landschappen en uitzichten. De contrasten zijn daar zo bizar groot. Je rijdt het ene moment door de bergen en het volgende ogenblik kom je in een dal en zie je een uitgestrekt graslandschap voor zover je kan kijken. En je komt onderweg kilometers lang niemand tegen! Echt heel gaaf!

Wat is het meest extreme dat je ooit hebt gedaan?

Giant's Causeway, Noord-Ierland

Ik ben in 2011 voor een tijdje naar Belfast, Noord-Ierland, geëmigreerd. In Nederland kon ik na mijn studie geen baan vinden en heb toen besloten om in het buitenland te gaan zoeken. Binnen een paar weken was het al raak en was ik mijn appartement aan het onderverhuren en mijn koffers aan het pakken om op de marketing- en communicatieafdeling van het Ierse toerismebureau Tourism Ireland te gaan werken.

Dat was echt een hele goeie beslissing en ik heb daar zulke leuke mensen ontmoet. Ierland zal altijd een speciaal plekje in mijn hart houden! Hoewel ik (als reislustige wereldreiziger) toch heimwee kreeg naar Nederland en daarom ben terug verhuisd, kan ik iedereen aanraden om een keer in je leven in het buitenland te wonen!

Wat is je favoriete stad voor een stedentrip?

Venetië! Zonder twijfel. Ik ben hier nu al zo vaak geweest en het gaat maar niet vervelen. Tijdens mijn studie heb ik hier een maand doorgebracht voor een taalcursus en ik ben toen verliefd geworden op deze stad! Ik kan er uren in dwalen en verdwalen en ik ken inmiddels genoeg rustige, toerist-vrije routes ver weg van de drukte van het San Marco plein. Want Venetië is echt zoveel meer dan de beroemde highlights!

1 Comment

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.