Tips voor een ultiem weekend in Rotterdam

Erasmusbrug vanaf het water

Welkom in Manhattan aan de Maas!

Begin juli verbleef ik een weekendje in Hotel New York in Rotterdam. Hierbij deel ik graag ons programma met jullie zodat je hopelijk wat leuke ideetjes op doet voor een fijne dag of een weekend in de voormalig grootste havenstad van de wereld.

hotel new York Rotterdam
The sky is the limit

We kunnen pas om 15 uur inchecken in ons hotel dus dat wordt onze verzameltijd. Maar je kunt in de ochtend natuurlijk ook lekker gaan winkelen, een van de vele musea bezoeken (zo zit het Fotomuseum maar op een paar minuten lopen van hotel New York) en/of gaan lunchen in de Markthal.

Wij zochten na het inchecken de hoogte op in de vorm van de Euromast. Ik was nog nooit boven geweest en ben blij dat het er eindelijk van gekomen is. Kijk dan toch wat een uitzicht!

uitzicht Euromast Rotterdam

Vergeet vooral ook niet om helemaal naar boven te gaan in het ronddraaiende panorama-gedeelte, je moet er (heel) eventjes voor in de rij staan maar het is echt prachtig! En op een heldere dag kun je zelfs Den Haag en Delft zien liggen.

Watertaxi

We gingen heen en terug met de watertaxi en dat is ook echt iets typisch Rotterdams wat je een keer gedaan moet hebben, vind ik. Het is niet goedkoop, een enkeltje kost 4,50 euro, maar het is een heel leuk ritje! Je kunt natuurlijk ook gewoon met de tram of metro gaan.

watertaxi op de maas in Rotterdam

uitzicht Erasmusbrug vanaf watertaxi

Relaxen aan de Maas

Bij Hotel New York kun je heerlijk op het terras zitten, maar wat eigenlijk nog fijner is zijn de strandstoelen die op het gras langs de kade staan. Je kunt daar zelf een picknickmand meenemen of bij de buitenbar van het hotel bestellen. Officieel mag je hier geen alcohol nuttigen, maar zoals dat in Nederland gaat, wordt dat ook hier gedoogd.

cruiseschip langs de kade van Rotterdam

NY Basement

Zowel in de Brasserie als in NY Basement kun je heerlijk eten. In de Brasserie kun je buiten zitten, beneden in the Basement niet helaas. Wij aten in de Basement en de meesten van ons kozen voor het verrassingsmenu van de chef. En wat werden we verrast! Ik zal hier niet verklappen wat we kregen, dat mag je aan de hand van de foto’s zelf uitvogelen!

Dag 2 in Rotterdam

Trompenburg Arboretum

Na een veelzijdig ontbijt (te veel keuze en te kleine buikjes) gingen we rond het middaguur naar het Trompenburg Arboretum. Een prachtige bomentuin vlakbij de Erasmus Universiteit.

planten in Arboretum Trompenburg

We hebben daar een mooie wandeling gemaakt langs tal van bijzondere bomen en andere flora. Je kunt er gratis naar binnen met je museumjaarkaart en zonder kost het 7,50 euro. Vanaf hotel New York neem je de metro bij de Wilhelminakade naar Beurs om daar over te stappen op de tram naar de halte Woudestein.

Trompenburg Arboretum beeld bij een boom

Bootje varen

Als afsluiter gingen we met een gehuurde sloep de Rotte op. We hadden geluk met het weer, anders was deze buitendag mooi in het water gevallen!

Via geenbootwelvaren.nl huurden we een 12-persoons sloep. Wel even wennen als je gewend bent om te zeilen, waar je met een helmstok of een buitenboordmotor stuurt. Maar na een beetje proberen konden we volle kracht vooruit! We volgden de rivier richting Crooswijk en het Oude Noorden. Onze elektrische sloep voer op een zondags tempo waardoor we het net niet tot de Bergse plassen hebben gered, maar al met al een mooie tocht!

huizen langs de Rotte

zicht vanaf de Rotte

Heb je zelf nog tips voor een weekend in Rotterdam? Laat het me weten!

0 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.