Lelystad: tips van een local

Lelystad zal niet op ieders lijstje van binnenlandse stedentrips bovenaan staan. Maar dit is zeer onterecht. Ik heb local Eke gevraagd om haar stad aan jullie voor te stellen en daar heeft ze enthousiast gehoor aan gegeven! Lees hier waarom jij ook een keer een bezoekje aan Lelystad moet brengen!

Hoe heet je (en evt de naam van je blog)?

Ik ben Eke, 35 jaar en schrijf op mijn blog Ekebrouwer.nl

In welke stad woon je?

Ik woon in Lelystad, de parel van Flevoland!

ZIlverparkkade in het stadshart van Lelystad
Zilverparkkade in het stadshart van Lelystad.
Foto afkomstig van www.visitflevoland.nl

Wat maakt Lelystad bijzonder?

Lelystad heeft niet bepaald een positief imago, iets wat wat mij betreft behoorlijk onterecht is. Lelystad is erg ruim, er is veel groen en water en je bent vrij snel in de randstad. Als je van natuur houdt, dan kun je goed terecht in de Oostvaardersplassen of het Natuurpark. Ga je liever shoppen, dan is Batavia Stad een aanrader.

Wat is je favoriete bezigheid of bezienswaardigheid in Lelystad?

Het fietsen in Lelystad is erg fijn, omdat bijna alle fietspaden gescheiden zijn van het overige verkeer. Het is daardoor prettig en veilig om met kinderen te fietsen.

Ook is het bezoekerscentrum van de Oostvaardersplassen een aanrader. Genoeg activiteiten, ook voor kinderen en je kunt er prima een kop koffie drinken met een prachtig uitzicht. Voor of na je wandeling of excursie of gewoon om van het uitzicht te genieten.

paard in de Oostvaardersplassen met vogeltje op de rug
Foto afkomstig van: https://lelystadgeeftlucht.nl/stadspromotie/#t4

Misschien niet perse voor de Japanners met hun camera, maar voor ouders en kinderen is het Belevenissenbos erg leuk. Je kunt daar gerust de hele dag klimmen en spelen.

Wat is een typisch gerecht van Lelystad (of Flevoland)?

Bij de Lelystadse bakkers kun je een Lelystads Lekker Ding kopen. Ik geloof dat het een soort appeltaartje is. En dat is natuurlijk altijd lekker.

Wat zijn je favoriete restaurants?

Voor een lunch ga ik graag naar De Rede in de Bataviahaven, vlakbij Batavia Stad.

Sinds een klein jaar zit er in het centrum een restaurant met een tapas-achtig concept, Uno. Het is betaalbaar, gezellig en ziet er leuk uit van binnen.

Voor een Freak Shake ga ik af en toe met mijn zoon van 5 naar De Eetalage in het centrum.

Waar kun je de beste selfie nemen in Lelystad?

In Batavia Stad en in de Bataviahaven heb je hele mooie plekjes welke echt wel Insta-waardig zijn!

Bataviahaven Lelystad foto afkomstig van www.visitflevoland.nl
Bataviahaven Lelystad
Foto afkomstig van www.visitflevoland.nl

Kun je leuke dagtripjes maken? Zo ja, wat zou je aanraden?

In Batavia Stad kun je prima een dagdeel vermaken. Ben je het shoppen zat, dan kun je ook nog cultuur snuiven in Batavia Land. Dit is een museum/belevingscentrum over het de replica van een VOC-schip en over de inpoldering van Flevoland. Vooral dat laatste is erg interactief en ook leuk voor kinderen.

Wat zijn de leukste buurten/delen van Lelystad? En waarom?

Lelystad is nog vrij jong en heeft niet veel historie. Op dat vlak kun je dus weinig verwachten. Ook is het stadscentrum verre van gezellig. Ik zou dan toch eerder de Bataviahaven en Bataviastad aanraden.

In welke buurt of gebied kun je het beste een accommodatie (hotel of airbnb bijvoorbeeld) boeken?

Ik ben zelf een groot AirBnB-fan. Net buiten de stad in een buitenwijk, vlakbij de Oostvaardersplassen, zit een superfijne AirBnB-plek. Deze accommodatie ligt in een villawijk aan het water.

Heb je nog een laatste tip of wat wijze woorden voor de toekomstige bezoekers van Lelystad?

Laat je niet afschrikken door de negatieve verhalen over Lelystad. Het stadscentrum is niet heel erg spetterend en er zijn mindere wijken, maar dat heb je in elke stad.

Alle wijken zijn ruim opgezet, ontzettend groen en er zijn genoeg activiteiten te vinden. Wanneer kom jij naar Lelystad?

Ontzettend bedankt Eke! Ik moet eerlijk toegeven dat Lelystad ook bij mij niet op de radar van stedentripjes stond. Maar nu zeker wel!

Op zoek naar meer inspiratie voor een binnenlandse stedentrip? Lees dan ook:

Sittard: local tips voor een weekendje weg

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.