Middelburg – Meer tips van een local

Ik heb jullie in een eerder artikel al kennis laten maken met Middelburg, de stad waar ik ben opgegroeid. Maar ik wil jullie graag meer Middelburg laten zien!

Vandaag staat er daarom een tweede interview over deze mooie Zeeuwse stad klaar. Dit keer laat ik Eva, een medeblogger en mijn oud klasgenootje van de basisschool, aan het woord. Thanks Dude! En vergeet vooral ook niet haar blog te checken!

Lange Jan Middelburg

Kun je kort wat vertellen over Middelburg?

Middelburg is de bruisende hoofdstad van Zeeland.

Wat is je favoriete bezigheid of bezienswaardigheid in Middelburg?

Het is niet echt iets Middelburgs, maar ik vind ringrijden echt geweldig om te zien. Maar dat komt vast omdat ik echt een paardenmeisje ben. Een ringrijder zit op een ongezadeld paard, dat hij in galop door de ringbaan stuurt. In de hand heeft hij een lans, waarmee hij probeert de ring te steken die halverwege de baan in een ijzeren bus hangt.

Ringrijden Zeeland

Wat is een typisch gerecht (of meerdere) voor Middelburg of Zeeland?

Een typisch Middelburgs gerecht is er volgens mij niet, maar denk je aan Zeeland dan denk je aan Zeeuwse mosselen! Oké ikzelf niet, want ik vind ze vies. Haha! Of een lekkere Zeeuwse bolus, jammie!

Wat zijn je favoriete restaurants?

Eigenlijk ben ik heel saai, ik ga niet zo vaak uit eten. Als wij uit eten gaan, dan is het meestal wokken bij Ying’s Wokpalace. Als je ’s middags lekker buiten op een terras ergens wilt lunchen dan vind ik Grand Cafe Brooklyn (op de Markt) wel echt een aanrader.

Kun je de highlights van Middelburg noemen? En wat word volgens jou echt overschat door toeristen?

Middelburg heeft best veel bezienswaardigheden. Ik noem bijvoorbeeld maar het abdij. Een historisch gebouw waar vroeger een klooster gevestigd was en waar tegenwoordig het provinciehuis zit. En als je daar toch bent vergeet dan zeker niet om het Zeeuws Museum te bezoeken.

Abdij Middelburg

Wat naar mijn mening echt overschat wordt is speelparadijs Mini Mundi. Ik hoor er zoveel over van mensen die hier niet in de buurt wonen, maar ik vind het echt niks. Ik moet er wel bij zeggen dat ik er nog nooit binnen ben geweest hoor, maar als ik het vanaf buiten zie.. nah laat maar zitten 😉

Zijn er bepaalde buurten die je zou vermijden als je een hotel zoekt bijvoorbeeld?

Eerlijk gezegd heb ik geen idee of de hotels hier in vervelende buurten zitten. Maar uiteraard heeft Middelburg zo de mindere buurten. Alleen denk ik dan niet aan een specifieke buurt, elke buurt heeft zo zijn positieve en minder positieve buurten.

Waar kun je de leukste selfies nemen in je stad?

De leukste selfies? Haha geen idee of daar een ideale plek voor is. Al zou ik het persoonlijk heel grappig vinden om ervoor naar de kinderboerderij te gaan. Een gekke selfie maken met één van de koeien, paarden of geitjes daar 😀

Heb je nog een laatste tip of wat wijze woorden voor toekomstige bezoekers van Middelburg?

Wijze woorden? Uhm, nou.. als je naar Middelburg gaat gedraag je dan aub niet als een of andere weirdo toerist hahaha. Nee serieus, prima dat je van alles wilt bekijken en foto’s wilt maken enzo, maar houd dan rekening met de inwoners.

uitzicht gracht en kades Middelburg

Heb je na het lezen van dit interview direct zin in een wandeling door deze mooie stad? Lees dan ook zeker dit artikel dat ik schreef voor Travelgloss.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.