De museum Mile in New York City

9 tips voor museumlovers in New York

De Museum Mile aan Fifth Avenue ligt ten oosten van Central Park in de Upper East Side en heeft zijn naam uiteraard te danken aan de vele musea die hier te vinden zijn. Ben jij een echte museumliefhebber dan is dit echt een must als je in New York City bent. Beginnend in het noorden, aan de ‘bovenkant’ van Central Park kom je in deze volgorde de verschillende musea tegen:

Museum for African Art

Dit museum richt zich op de kunstschatten en culturen van Afrika en Afrikanen over de hele wereld. Het museum heeft zowel oudere als meer hedendaagse kunstvoorwerpen in haar collectie. De focus van het museum ligt echter op hun reizende tentoonstellingen en hierdoor is de permanente collectie in het museum zelf vrij klein.

Volwassenen betalen 5 dollar toegang, voor kinderen en senioren kost een kaartje 2,50 dollar.

El Museo del Barrio

Het museum stelt Latino, Caribische en Latijns-Amerikaanse kunstvoorwerpen ten toon. Hierbij ligt de nadruk op het conserveren van de kunst en cultuur van Puerto Rico en andere Latijns-Amerikaanse landen.

Het museum hanteert een prijslijst gebaseerd op een gesuggereerde prijs. In dit geval is dat 9 dollar voor volwassenen en 5 dollar voor studenten en senioren. Op woensdagen mogen senioren gratis naar binnen. En wat interessant is: als je een kaartje koopt voor El Museo del Barrio krijg je de toegang tot Museum of the city of New York er gratis bij. En aangezien een kaartje voor dat museum 18 dollar kost, kun je beter eerst hier even naar binnen lopen, ze zitten immers naast elkaar.

Museum of the City of New York

De naam zegt het al, een museum vol voorwerpen over de geschiedenis van de Big Apple. Het museum kent diverse collecties: schilderijen en beeldhouwwerk, fotografie, een theatercollectie, kostuums en stoffen, meubels en decoratieve voorwerpen en manuscripten.

Volwassenen betalen 18 dollar en studenten en senioren 12 dollar. Ben je jonger dan 20 jaar? Dan mag je gratis naar binnen.

The Jewish Museum

Een museum dat de Joodse geschiedenis (van New York) laat zien. Naast diverse collecties zijn er ook regelmatig filmvoorstellingen, lezingen, discussieprogramma’s en concerten in samenwerking met Bang on a Can.

Volwassenen betalen 15 dollar, senioren 12 dollar en studenten 7,50 dollar. Op donderdag is het tussen 17 uur en 20 uur pay what you wish en iedere zaterdag is de toegang gratis.

Cooper-Hewitt, Smithsonian Design Museum

Het museum is onderdeel van het Smithsonian Institute in Washington D.C. en laat de gehele geschiedenis van design als kunstvorm zien. Als we de website mogen geloven bestaat deze collectie onder andere uit ’s werelds coolste kantoor, een groot slakkenhuis, slangen, een draak en vier bebaarde mannen, een kegel op een bankje, een paar kleurrijke handen, een mysterieuze tv en een eeuwigdurende kalender.

Toegang voor volwassenen, senioren en studenten is 5 dollar en je kunt online boeken.

National Academy of Design

Amerikaanse beeldende kunst uit de 19e en 20e eeuw. Naast een museum is het ook een kunstacademie. De collectie bestaat enkel uit gedoneerd werk van prominente kunstenaars en architecten. Het museum is helaas tijdelijk gesloten omdat het zal verhuizen naar een nieuwe locatie.

Volwassenen betalen 8 dollar, senioren en studenten betalen 4,50 dollar. Kinderen onder de 6 jaar mogen gratis naar binnen.

Solomon R. Guggenheim Museum

Amerikaanse en Europese moderne kunst vanaf het einde van de 19e eeuw. Het futuristisch uitziende gebouw werd in 1959 ontworpen door de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright en is zelf al een kunstwerk op zich. De collectie is begonnen als privé collectie van Gugenheim en zijn vrouw en bestaat tegenwoordig uit 7000 werken, waaronder meer dan 150 werken van Vasily Kandinsky. Maar ook werk van Rudolph Bauer, Chagall, Mondriaan en Picasso. Deze collectie is ondergebracht in de Solomon R. Guggenheim Foundation en delen hiervan zijn ook te zien in de Peggy Guggenheim Collection in Venetië en het Guggenheim Museum in Bilbao.

Volwassenen betalen 15 euro toegang en senioren en studenten 10 dollar. Kinderen mogen gratis naar binnen. Op zaterdag tussen 17:45 uur en 19:45 uur pay as you wish.

Neue Galerie New York

Vroeg 20e-eeuwse Duitse en Oostenrijkse kunst. De collectie bestaat uit schilderijen, beeldhouwwerk, schetsen, decoratieve kunst en fotografie. Er zijn werken te zien van onder andere de Oostenrijkers Gustav Klimt en Egon Schiele. De Duitse collectie focust zich voornamelijk op de Bauhaus en Nieuwe Sachlichkeit.

Een kaartje kost 20 dollar voor volwassenen, 15 dollar voor senioren en 10 dollar voor studenten en hun begeleiders. Kinderen tot 12 jaar worden niet toegelaten. De eerste vrijdag van de maand is het museum gratis toegankelijk.

The Metropolitan Museum of Art

Tot slot een van mijn persoonlijke favoriete musea die langs de Museum Mile liggen. De permanente collectie telt meer dan 2 miljoen kunstwerken van over de hele wereld. Van de Klassieke Oudheid tot de werken van zo’n beetje elke Europese en Amerikaanse schilder die er toe doet.

Ook huisvest het museum Afrikaanse, Aziatische, Oceanische, Midden-Oosterse, Byzantijnse en Islamitische kunstschatten. The Met heeft naast schilderijen en beeldhouwwerken ook muziekinstrumenten, meubels, harnassen en wapens. Het is daardoor een enorme en indrukwekkende collectie en zeker de moeite waard.

De ticketprijs die aangegeven wordt is een suggestie van 25 dollar voor volwassenen, 17 dollar voor senioren en 15 dollar voor studenten. Kinderen mogen gratis naar binnen.

Lees voor nog meer highlights in New York City ook dit artikel:

New York City- de 12 ultieme highlights

Uitgelichte afbeelding afkomstig van NYCgo.com

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.