New York is om op te eten

New York Greenwich

Tijdens een hele dag shoppen en sights bekijken in New York moet je niet vergeten om (goed) te eten. Ik deel hier graag mijn favoriete tentjes om een tussendoortje, lunch, brunch of pizza te scoren!

Een echte New Yorkse brunch

Begin de dag goed! New Yorkers houden van brunchen. Vooral op zondagmiddag, dan zit iedere zaak stampvol. Het is dan ook aan te raden om te reserveren, als je niet (zoals ik) in een lange rij wil gaan staan.

In Brooklyn Heights heb ik heerlijk gebruncht bij Clarke’s, op Clark Street. Zit je in Manhattan, dan kan ik je Sarabeth’s aanraden, zij hebben vijf locaties: in Tribeca, de Upper West Side, de Upper East Side, Central Park South en Park Avenue South.

American Pancakes met aardbeien

Lunch met een piadina

Op West 37th Street zit een piepklein, ieniemienie zaakje genaamd Non Solo Piada, waar ze traditioneel Italiaans streetfood verkopen, waaronder verrukkelijke piadina.

Deze typisch Italiaanse platte broden (het lijkt op een tortilla) uit de streek Emiglia Romagna, worden belegd met de lekkerste, verse ingrediënten. Voor een perfecte piadina heb je in ieder geval een combinatie van deze drie ingrediënten nodig: vlees, kaas en groenten. Maar ze hebben ook vegetarische varianten.

New York Non Solo Piada

Een lekker tussendoortje bij GROM

Voor een lekker Italiaanse ijsje op een mooie, zonnige dag in Central Park bijvoorbeeld, moet je naar GROM gaan. Ze hebben vier vestigingen in de stad, waaronder eentje op Broadway, vlakbij Central Park. Ze zitten overigens over de hele wereld! Alleen helaas niet in Nederland.

Icecream at Grom New York

Zin in iets warmers? Neem dan de goddelijke warme chocolademelk (met slagroom!) die ze van hun chocolade ijs maken. Deze foto zegt meer dan genoeg nietwaar?

Hot chocolate GROM New York City

Eindig de dag met een pizza van Grimaldi’s

Een van de lekkerste steenoven pizza’s van New York, misschien wel de allerlekkerste, heb ik gegeten bij Grimaldi’s in Brooklyn, vlakbij de Brooklyn Bridge. Je krijgt een enorme pizza voorgeschoteld, meer dan genoeg voor twee personen.

Er zit overigens ook een vestiging in Manhattan, op 6th Avenue.

Deze recensie (van hun eigen website) zegt genoeg, toch? Wij hoefden gelukkig niet zo lang te wachten!

“One of the few foods that lives up to the hype and is worth the annoying wait in line. Bring a snack and some water, you could wait as long as an hour, but the pizza is a sweet reward. It’s simply perfect pizza.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.