17 essentiële tips voor het inpakken van je handbagage

Handbagage tas naast een stoel

Mijn innerlijke lijstjesmaker draait overuren als er een vakantie op de planning staat. En omdat ik in september pas weer weg ga, heb ik tijd om mijn handige handbagage lijstje met jullie te delen. Wat zou je altijd mee moeten nemen in je handbagage en waarom?

Essentiële items in je handbagage

 • Paspoort
 • Portemonnee met je pinpas en creditcard, verzekeringspasje en rijbewijs. Vergeet ook niet om je pinpas(sen) op buitenland te zetten bij de bank of online. Zo voorkom je dat de bank je rekening tijdelijk bevriest omdat ze denken dat er iemand met je pas vandoor is
 • Telefoon, oplader en internationale stekker
 • Vluchtinformatie en (e)tickets
 • Koptelefoon of oordopjes. Bij voorkeur een met noisecanceling zodat je ze ook kan gebruiken als je een dutje wilt doen in het vliegtuig
 • Boek/tijdschrift/puzzelboekje en pen
 • Snacks en een leeg flesje water (zodat je deze na de douane kan vullen). Ik neem zelf altijd cherrytomaatjes en stukjes komkommer mee, zo blijf je nog beter gehydrateerd tijdens de vlucht
 • Medicijnen die je dagelijks gebruikt (denk daarbij ook aan de 100ml regel als het medicijn vloeibaar is)

Heb je hier wel eens aan gedacht?

Nu weet ik bijna 100% zeker dat deze items (bijna) allemaal ook op je eigen lijst staan. Maar heb je wel eens gedacht aan de items op de volgende lijst? Ik zorg er namelijk ook altijd voor dat ik de volgende dingen inpak in mijn handbagage:

 • Zonnebril (afhankelijk van je bestemming)
 • Nekkussen
 • Sjaal (die dienst kan doen als dekentje)
 • Warme sokken
 • Een tandenborstel en tandpasta
 • Een (extra) strip van mijn anticonceptiepil in mijn portemonnee (zeker als ik tussen verschillende tijdszones vlieg)
 • Ondergoed
 • Een T-shirt en afhankelijk van het weer op mijn eindbestemming een lange of een korte broek/jurkje
 • Wederom afhankelijk van de bestemming: zonnebrand en een bikini

Waarom?

Eigenlijk heel simpel. Voor het geval je ruimbagage na het inchecken per ongeluk via Londen naar Oslo wordt gestuurd, terwijl jij toch echt naar Venetië vliegt (true story). Met bovengenoemde items in mijn handbagage weet ik in ieder geval zeker dat ik de volgende dag een schone onderbroek en kleding heb.

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan deze tips! Ik moet trouwens wel bekennen dat ik ondanks mijn eindeloze lijstjes, soms nog wel eens wat vergeet als ik op vakantie ga… Zoals een wereldstekker tijdens een kort tripje naar Londen.

Wat is het vervelendste, ergste of grappigste dat jullie weleens vergeten zijn om mee te nemen?

2 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.