Cape Cod is een must see in Massachussets

strand Cape Cod

Als je in (de buurt van) Massachussets bent, dan raad ik je zeker aan om een korte roadtrip naar Cape Cod te maken. The Cape is een schiereiland in de staat Massachussets en geliefd bij velen. Er is dan ook voor ieder wat wils, of je nu met de kinderen een rustige strandvakantie zoekt of wil feesten met je vrienden en eigenlijk alles wat er tussen in zit.

Provincetown

Helemaal in de punt van het schiereiland ligt Provincetown, door de locals ook wel P-town genoemd; een gemoedelijk, maar druk toeristenplaatsje aan de kust. Het stadje staat onder andere bekend om zijn kunstgalerieën en walvistochten. Onze interesse werd voornamelijk door dat laatste gewekt en we kwamen meer dan tevreden van boord. Hierover later meer!

Vervoer, hoe kom je er?

Tussen mei en september varen er diverse ferries tussen Boston en Provincetown. Hier doe je zo’n anderhalf uur over. Maar omdat wij in Providence in Rhode Island verbleven, was het makkelijker om een auto te huren in Providence.

We zijn via de I-195 E en de 6A naar Provincetown gereden. Je kunt ook route 6 nemen, maar dat is een snelweg en vaak saaier dan een binnendoor weg zoals de 6A. Volgens Googlemaps is dit een ritje van maar 2 uur en 15 minuten, maar hou er wel rekening mee dat het meeste van de route over een eenbaansweg gaat en dat je dus niet kan inhalen.

Dit zorgt op drukke dagen vaak voor hele lange files, vooral in het hoogseizoen of wanneer Amerikanen een lang weekend hebben in verband met een feestdag. Er wordt dan ook geadviseerd om al vroeg in de ochtend te vertrekken. Het ritje van iets meer dan 2 uur zou dan zomaar meer dan 6 uur kunnen duren!

De buurman van mijn vriendin keek ons dan ook heel verbaasd aan toen we op zaterdagochtend tegen 11 uur aan hem vertelde waar we heen gingen. Hij wenste ons veel succes met de files! Maar, zoals je ziet op onderstaande foto’s, waren die files gelukkig in geen velden of wegen te bekennen!

Empty road USA

Hotel

We hadden ons hotel geboekt via hotwire en we werden niet teleurgesteld met het fijne Cape Colony Inn. Een mooi hotel net buiten het drukke centrum aan de oostkant van het stadje. De hotels aan de westkant zijn doorgaans duurder, omdat je daar dichter bij of zelfs in het centrum zit.

Cape Cod Colony Inn exterior

Stranden van Cape Cod

Onderweg naar Provincetown zijn we langs een aantal prachtige stranden gekomen, waar we hebben geluncht en strandwandelingen hebben gemaakt. Het was nog geen hoogseizoen en de stranden waren daardoor totaal verlaten. Ik zou zeker wat tijd inplannen om af en toe eens te stoppen en te genieten van het strand en de zee!

strand Cape Cod, kiezelstenen en zand

strand Cape Cod

Lobster Pot Restaurant

Cape Cod, maar eigenlijk heel New England, staat bekend om zijn kreeften en bijbehorende gerechten. Wij kozen op de eerste dag dan ook voor een overheerlijke lobster roll in het Lobster Pot Restaurant. Het is wel raadzaam om hier te reserveren, want het is een geliefd restaurant.

Je hebt een prachtig uitzicht op de haven vanaf het terras. Helaas was het voor ons te koud om er te zitten, maar we hebben er wel een lekker biertje kunnen drinken toen we op onze tafel aan het wachten waren.

view from restaurant the Lobster Pot in Provincetown

view of the harbour of Provincetown

lobster rolls in Lobster Pot restaurant in Provincetown

Walvissen spotten

Op onze tweede dag in Provincetown was het dan zover. Wij gingen op zoek naar walvissen! En wat een geweldige ervaring kregen we. We zagen tijdens een tocht van bijna vier uur twee vinvissen, een dwergvinvis en twee bultruggen.

We hadden echt zoveel geluk tijdens onze tocht, want ik hoor ook zo vaak verhalen van mensen die helaas helemaal niks te zien krijgen. Wij waren er in mei, dus ik denk dat dit een goede maand is om ze in deze omgeving te zien.

fin of minky whale just above water

tail of humpback whale just above water

The Red Shack

Op de tweede dag hebben we na onze walvistocht in de haven bij The Red Shack een snelle hap gehaald: macaroni and cheese met kreeft. Verrukkelijk! (Helaas las ik dat dit tentje kort na onze trip is afgebrand en permanent is gesloten.)

mac and cheese and lobster at red shack Provincetown

Ik hoop je hiermee geïnspireerd te hebben om ook dit mooie stukje Amerika te bezoeken!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.