15+ niet te missen reiswebsites en -apps

Een vakantie plannen begint vaak met veel voorbereiding. Hieronder deel ik graag mijn favoriete reiswebsites en apps met je.  Zodat je goed voorbereid op pad kan gaan en hopelijk veel tijd en geld bespaart! Sommige van deze reiswebsites zul je uiteraard al kennen, maar hopelijk zitten er ook een aantal nieuwe vondsten bij.

Trivago

Ik gebruik deze hotelwebsite voor het vinden van een goede hotel deal. De zoekmachine van Trivago vergelijkt allerlei aanbiedingssites en selecteert de goedkoopste hotelaanbiedingen voor je. Hoewel ik hier al vaak een goeie deal heb weten te scoren, check ik altijd nog wel even voor de zekerheid de website van het hotel, voor het geval ze een speciale aanbieding hebben die soms alleen op hun eigen website te vinden is. Je weet maar nooit!

Hotwire

Wil je een luxe(r) hotel boeken maar niet teveel betalen? Dan is Hotwire een goede optie. Ze hebben naast aanbiedingen voor hotels ook deals voor huurauto’s of pakketreizen. Maar die opties heb ik zelf nog niet gebruikt.

Er zit bij deze website wel een bijzonder addertje onder het gras. Je boekt namelijk blind. Je weet pas welk hotel je geboekt hebt, nadat je geboekt hebt. Je geeft je voorkeuren op, bijvoorbeeld 5 sterren in de omgeving van Central Park met een rating van 90% en je krijgt een lijst met aanbiedingen zonder dat de naam van het hotel vermeld wordt. Maar het is de verrassing meer dan waard!

Ik heb via deze website al voor een prikkie in bijvoorbeeld het centrum van New York City en Berlijn geslapen. Er wordt meestal weergegeven welke van 4 hotels je sowieso toegewezen krijgt. Zo kan je op de websites van die betreffende hotels kijken of het niet toch goedkoper is om direct via hun te boeken. Dat is soms het geval namelijk. Zo krijg je dus een nog betere deal! Want die hotels komen vaak niet eens voor op bijvoorbeeld trivago of booking.

p.s. priceline is een soortgelijke website, maar die heb ik zelf nog niet geprobeerd. Ook kun je hier op hotelovernachtingen bieden.

I-Escape

Een boekingssite voor hippe en kleinschalige hotels. I-Escape is perfect voor als je eens een keer iets anders wil dan bijvoorbeeld de ketens die je vaak via Trivago.com of Booking.com kunt boeken.

Seat61

De meneer in stoel 61 is mijn go-to guru als het om treinreizen gaat. Wil je weten aan welke kant van de coupé je het beste uitzicht hebt? Of waar je de goedkoopste treintickets kunt boeken? Welke route is eigenlijk de mooiste van Europa? Al deze antwoorden en meer vind je op zijn website.

Omio

Omio gebruik ik als ik een stedentrip dichtbij huis gepland heb (in bijvoorbeeld België of Duitsland) en ik wil weten of ik beter met de bus of met de trein kan gaan. Het geeft ook mogelijke vluchten weer, maar meestal is het sneller om met het OV te gaan. Het is zeker milieubewuster! Voer gewoon je begin- en eindpunt in en de zoekmachine laat zien wat het beste vervoermiddel is qua prijs en reisduur.

Rome2Rio

Deze zoekmachine is een soort Google Maps, maar deze laat je precies zien hoeveel tijd en geld het kost om van deur tot deur te reizen. Bijvoorbeeld, Amsterdam naar Willemstad, Curaçao: het laat me zien dat ik de tram moet nemen naar Den Haag Centraal, dan de trein naar Schiphol, die er 55 minuten over doet. Gevolgd door een vlucht van 9:30 uur naar Hato Airport om te eindigen met een ritje van 30 minuten naar het centrum van Willemstad. En dit alles zal me tussen de 250 en 950 euro kosten.

Google Maps en maps.me (apps)

Niet alleen handig als je een roadtrip aan het plannen bent. Je kunt met de apps voor Google Maps en Maps.me namelijk ook kaarten downloaden voor als je offline bent. Zo raak je nooit meer de weg kwijt in een nieuwe stad. En dat is vooral handig als je de neiging hebt om nogal eens te verdwalen (?…waarom wijst iedereen nu naar mij?…) Ook erg handig als het autoverhuurbedrijf geen navigatiesystemen (meer) heeft.

Google Maps gebruik ik daarnaast ook vaak als ik met het openbaar vervoer wil in binnen- of buitenland. Je kunt zo makkelijk de vertrektijden en handigste route bekijken en je ziet meteen hoe vaak en waar je moet overstappen.

Meer reistips?

Koffer inpakken: 7 gouden tips

Kayak, Skyscanner of Adioso

Zoek je een vlucht? Wil je weten met welke maatschappij en wanneer je het goedkoopst vliegt? Bezoek dan eens Kayak, Skyscanner of Adioso. Je kunt de zoekresultaten handig filteren op bijvoorbeeld prijs, kortste vliegtijd of het aantal overstappen.

Ik probeer ze altijd voor het gemak allemaal en beslis dan bij welke maatschappij ik boek. Het fijne aan kayak en adioso is bovendien dat je niet per se een bestemming hoeft te weten. Als je gewoon wilt weten waar je het goedkoopst naar toe vliegt in bijvoorbeeld juli dan kun je ook kiezen voor “overal ter wereld”.

Vakantiepiraten / Traveldeal / Paperflies / Ticketspy

Deze website nemen je het zware werk uit handen als het gaat om het vinden van de goedkoopste vluchten of een geweldige pakketreis. Schrijf je in voor hun nieuwsbrief of volg ze op social media om op de hoogte te blijven van de laatste aanbiedingen. Het enige nadeel hiervan is dat de deals soms helaas te mooi zijn om waar te zijn. In sommige gevallen moet je namelijk vanuit België of Duitsland vertrekken en als je de kosten en tijd meetelt die het kost om daar te komen, dan is het toch niet zo’n goede deal helaas.

Accuweather

De weerwebsite Accuweather kent de weersomstandigheden van bijna elke stad en streek. Typ een locatie in of kies voor huidige locatie en je kunt de weersvoorspelling voor 24 uur, drie dagen of zelfs de hele maand bekijken.

Google Translate (app)

Nog een gouwe ouwe van Google. Niet alleen handig als je een woord of zin wilt vertalen. Met de app kun je met de camerafunctie ook een foto nemen van bijvoorbeeld de menukaart en deze wordt dan bijna automatisch vertaald op je scherm. Handig als je niet per ongeluk ingewanden wil bestellen in een buitenlands restaurant. Of juist wel, als dat je ding is. Maar ik kan me goed voorstellen dat je dit koste wat kost wilt vermijden!

Sunnycars

Een zoekmachine voor huurauto’s. Ze werken met verschillende verhuurbedrijven over heel de wereld en bieden all inclusieve deals aan zodat je nooit hoeft bij te betalen als je de auto ophaalt. Je kunt ervoor kiezen om de auto op te halen bij een locatie van het verhuurkantoor of om de auto bij je hotel af te laten leveren, wel zo makkelijk!

XE

Een van de leukste dingen van vakantie toen ik klein was, vond ik het feit dat ik mijn zakgeld dan in een andere valuta kreeg. 10 gulden werd dan ineens 10.000 Italiaanse Lira of (wellicht iets minder indrukwekkend) 65 Francs!

En zelfs tegenwoordig voel ik me altijd heel even een beetje een miljonair als ik buitenlandse valuta uit de pinautomaat haal. Totdat ik probeer uit te vogelen of mijn lunch van 1.000.000 Hongaarse Forints nou een beetje redelijk geprijsd is. Gelukkig kan ik dat altijd even checken op XE.com. En dan blijkt gelukkig dat ik geen fortuin heb betaald voor mijn broodje, maar slechts 3 euro!

Viator

Op excursie in het buitenland maar weet je niet waar je moet beginnen of wat er überhaupt te doen is? Dan heeft Viator het antwoord voor je. Ze hebben een lijst met excursies voor nagenoeg ieder land op de wereld. Ze bieden ook transfers aan van het vliegveld naar je hotel, maar deze zijn niet goedkoop.

Lees ook:

14 tips voor een veilige reis

TripAdvisor

Tot slot, de meest voor de hand liggende site. Want ik denk dat iedere reiziger deze site wel eens heeft gebruikt. Ik gebruik TripAdvisor zelf altijd als ik op zoek ben naar de beste locale cuisine. Dit heeft me al vaak naar de meest verrassende restaurants gebracht. Ook de moeite waard als je reviews zoekt voor excursies, tours, hotels en eigenlijk alles wat je maar wilt weten over je toekomstige bestemming.

Ben ik iets vergeten? Welke reiswebsites gebruik jij altijd bij het boeken en voorbereiden van je vakantie? Ik hoor het graag!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.