Koffer inpakken: 7 gouden tips

stapel ouderwetse leren koffers

Ik ga op vakantie en neem mee… Als het goed is weet je inmiddels precies wat je per sé in je handbagage mee moet nemen. En wat je voor de rest in je koffer propt, dat laat ik helemaal aan jou over! Wel wil ik hier een aantal van mijn favoriete inpaktips met jullie delen, zodat je zo efficiënt mogelijk je koffers kunt pakken!

Mijn tips voor een nette koffer

  • Packing cubes! Deze dingen zijn echt superhandig! Ze hebben mijn inpakleven letterlijk veranderd. Je kunt er heel overzichtelijk je kleding in kwijt. Geen rommelige koffer meer en nooit meer op zoek naar dat ene roze topje dat ergens onderop verstopt ligt. Je ritst gewoon een van de packing cubes open en voilà.
  • Een gouwe ouwe: rol je kleding op in plaats van ze op te vouwen! Op deze manier passen er meer kledingstukken in je packing cubes en dus in je koffer of handbagage! Bovendien kreukt je kleding minder snel.
  • Krijg je ook wel eens van die reclamehoezen op je fietszadel? Handig voor als het regent. Maar ook superhandig om je schoenen mee in te pakken, zodat de zolen ervan niet meer in contact komen met de rest van je koffer. Je kunt hier ook van die badmutsen uit hotelkamers voor gebruiken. Dus neem die de volgende keer gewoon mee.

Waar moet je nog meer aan denken?

  • Koop een bagageweegschaal. Die dingen wegen niks en je zult nooit meer een te zware koffer op de band zetten (dat zijn toch onaangename verrassingen altijd). En zo kun je tijdens je vakantie ook tussendoor even meten hoeveel kilo kleding en souvenirs je nog kan kopen.
  • Zorg ervoor dat je koffer opvalt. Beplak hem met stickers of doe een lint om het handvat om te zorgen dat je jouw koffer meteen herkent tussen al die andere koffers die van de bagageband komen rollen.
  • Neem een foto van je koffers en handbagage voordat je weg gaat. Mocht je bagage gestolen worden of per ongeluk op een andere bestemming belanden, dan kun je altijd deze foto laten zien. Zo weet men hoe je bagage eruit ziet en zo kun je ook aantonen dat het daadwerkelijk jouw koffer of tas is.
  • Als je toevallig meerdere bankrekeningen hebt, neem dan je extra pinpas of creditcard ook mee. Bewaar deze los van de andere pasjes. Bijvoorbeeld in de kluis op je hotelkamer of in je koffer tijdens de reis. Mocht het dan voorkomen dat je handbagage of portemonnee gestolen wordt, dan kun je in ieder geval nog geld opnemen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.